fbpx
Претприемачки примери
pngГлобално истражување за претприемништвоpatpatПат кон кариераОпштествена одговорност на претпријатијаDear West

Семејството Спиркоски од Прилеп, од неодамна, може да се пофали со уште еден мал бизнис. Покрај такси превозот и работилницата за изработка на лимени предмети тие отворија и канцеларија за правни услуги за граѓаните. Носител на последниот бизнис е Марија. Таа е правник и своето искуство го стекнала во адвокатска канцеларија. „Сметав дека голем број граѓани имаат потреба од правни услуги. Канцеларијата ја изнајмивме веднаш до полициската станица, затоа што мислам дека ваквите услуги граѓаните ги бараат кога имаат работа со институциите“.

Семејството Спиркоски е корисник на кредит од кредитната линија на МРФП преку ИК банка. „Проблем е да се покријат фиксните трошоци“, вели Марија, „затоа сметам дека кредитот помага и во отворањето нов бизнис и во поддршката на постојниот“.