fbpx
Претприемач на годината
pngГлобално истражување за претприемништвоpatpatПат кон кариераОпштествена одговорност на претпријатијаDear West

Pretpriemac na godinata 2010Најдобар во категоријата мали претпријатија е Зоран Мирсинов, менаџер на претпријатието Мирана, Велес, а втората награда му припадна на Бојан Пановски, еден од сопствениците на Спортскиот центар Форца, Скопје.

Филип Арсов, сопственик на дигиталната агенција Синапс Групација од Скопје е најдобар во категоријата микро претпријатија, а втората награда му припадна на Ивица Луканоски, сопственик на стоматолошката ординација „Др. Ивица Луканоски” од Скопје.

Специјална награда е доделена на претпријатието Дием-ГП од Гевгелија – плакета за производно претпријатие со одржлив развој.

Pretpriemacot na godinata 2009За најуспешни претприемачи на микропретпријатија се прогласени Бејтула Биљали од „Свис центар” од Боговиње и Игор Петковиќ од „Меридијан – НБ” од Скопје, а во категоријата мали претпријатија Адем Кочан сопственик на претпријатие за производство на раноградинарски култури „Агро канет” од Скопје и Филип Спасовски од „Полијестердеј” од Скопје.

Специјална плакета за брзорастечка фирма доби велешката „Хемија комерц”.

062Првата награда во категоријата микропретпријатија му е доделена на Кристијан Даниловски од продукциската куќа „FX3X”, а втората награда ја освои Владимир Цветиновски од „Маркет Висион”.

Во категоријата мали претпријатија првата награда му припадна на Предраг Јованчев, сопственик на претпријатие за производство на текстил „Донитекст”, а втората ја освои Иван Пешев од рекламната агенција „Република”.

Pretpriemac na godinata 2007Првата награда во доменот на микропретпријатија ја доби Иван Пешев од рекламната агенција „Република”, втората, Митко Пиперкоски од друштвото за компјутерски услуги „Интек системи”.

Кај малите претпријатија, прва награда ја добија Кирил и Ѓорѓи Богевски, сопственици на винарската визба „Бовин”, додека втора награда ја доби Атанас Петров, сопственик на „Торус инженеринг”.